Στη Σχολή Διδάσκουν οι (αλφαβητικά):
Αμαραντίδης Πάνος
Βολιώτη Βίκυ (Υποκριτική)
Δεντάκης Παντελής (Υποκριτική)
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Λ. Βογιατζή, Β. Θεοδωρόπουλο, Ariane Mnouchkine, Θ. Μοσχόπουλο, Κ. Ευαγγελάτου, Γ. Λεοντάρη, Θ. Αμπαζή, Δ. Τάρλοου, Ε. Θεοδώρου, Σ. Ευαγγελάτο, Σ. Φασουλή, Θ. Γκώνη, Γ. Γάλλο, Μ. Λυμπεροπούλου, Hélène Cinque, Π. Σεβαστίκογλου, Π. Βούλγαρη, Ν. Περάκη, Μ. Μανουσάκης κ.α.
Αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Λ. Βογιατζή, Β. Θεοδωρόπουλο, Ariane Mnouchkine, Θ. Μοσχόπουλο, Κ. Ευαγγελάτου, Γ. Λεοντάρη, Θ. Αμπαζή, Δ. Τάρλοου, Ε. Θεοδώρου, Σ. Ευαγγελάτο, Σ. Φασουλή, Θ. Γκώνη, Γ. Γάλλο, Μ. Λυμπεροπούλου, Hélène Cinque, Π. Σεβαστίκογλου, Π. Βούλγαρη, Ν. Περάκη, Μ. Μανουσάκης κ.α.
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος, Πενθεσίλεια, Κύκλωπας, Τα Μάτια, Δεν πληρώνομαι-δεν πληρώνω, Αγαπημένε μου Χέρπερτ, Το δάνειο, Όλα τα μανιτάρια τρώγονται, Ο Μουνής, Άλμανάκ, Βυσσινόκηπος, Μια γιορτή στου Νουριάν, Μανδραγόρας, Αδάμ και Εύα, Τι γλώσσα μιλάμε, Άλμπερτ;, Πινόκιο, Ο κλέφτης των 7 κάκτων κ.α
Ήμελλος Δημήτρης (Υποκριτική)
Καραγιάννης Σταύρος (Υποκριτική)
Κουτσιλαίου Ελένη
Υποψήφια διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα Διδακτορικής διατριβής: Οι σκηνικές προσεγγίσεις του Άμλετ (τέλη 20ου-αρχές 21ου αι.) στην Ευρώπη και η εικόνα του δυτικού πολιτισμού. (επιβλέπων καθηγητής: Πλ. Μαυρομούστακος).
Διδασκαλία στις δραματικές σχολές του «θεάτρου τέχνης» (2017/2019) και του Πειραϊκού συνδέσμου (2019/2020)...
Υποψήφια διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα Διδακτορικής διατριβής: Οι σκηνικές προσεγγίσεις του Άμλετ (τέλη 20ου-αρχές 21ου αι.) στην Ευρώπη και η εικόνα του δυτικού πολιτισμού. (επιβλέπων καθηγητής: Πλ. Μαυρομούστακος). Παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδου τμήματος με θέμα διπλωματικής «Ο Άμλετ και ο 21ος αιώνας. Η αμφισβήτηση του οικοδομήματος της δυτικής σκέψης», ενώ παρακολούθησε το εαρινό εξάμηνο του Master 2 « Théâtre et Autres Arts » (département de l’ Institut d’ Etudes Théâtrales) στο Πανεπιστήμιο : Paris III Nouvelle Sorbonne. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Υπήρξε βοηθός του Στάθη Λιβαθινού στις παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής: Μολιέρος: Εταιρεία υποκριτών του Μ. Boulgakof, Όνειρο του A.Strindberg, Το βλέμμα του μελαμψού άντρα του I.del Moral.
Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται ανακοινώσεις σε συνέδρια, επιμέλειες θεατρικών προγραμμάτων, δημοσιεύσεις άρθρων, κριτικών και συνεντεύξεων,(Καθημερινή, Μανδραγόρας, Αυγή, Only theatre) σχεδιασμός και συμμετοχή στα πιλοτικά προγράμματα θεατρικής και αισθητικής αγωγής στον Δήμο Αθηναίων (2006-2012).
Βοηθός του καθηγητή Πλάτωνα Μαυρομούστακου στο μεταπτυχιακό μάθημα του τμήματος θεατρικών σπουδών εργαστήριο δραματολογικών και σκηνοθετικών πρακτικών σε συνεργασία με το θέατρο Τέχνης (2015-2016) και επίσης στο μάθημα : Εργαστήριο Δραματολογικών και Σκηνικών Πρακτικών - Συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου (2018-2019).
Για τις θεατρικές περιόδους 2016 – 2017/ 2017-2018 συντονίζει την ερευνητική και δραματουργική ομάδα στη σειρά εκδηλώσεων Συνέβη στην Ελλάδα, στο Εθνικό Θέατρο η οποία είναι βασισμένη σε θέματα από τη Νεοελληνική Ιστορία, σε σκηνοθεσία Ν. Χατζόπουλου.
Επιστημονική συνεργάτης στο τριετές φεστιβάλ μεταπολεμικού Ελληνικού έργου που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά(2018-2019) και επιμελήτρια των τόμων που απορρέουν από αυτό.
Διδασκαλία στις δραματικές σχολές του «θεάτρου τέχνης» (2017/2019) και του Πειραϊκού συνδέσμου (2019/2020).
Μηλιαράκη Ασπασία (Σωματικό θέατρο)
Η Ασπασία Μηλιαράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης .
Είναι αριστούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου (1996-1999), ενώ έχει σπουδάσει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη σχολή της Ραλλού Μάνου(1993-1996). Στο Σωματικό θέατρο έχει εκπαιδευτεί πάνω στο σύστημα του John Britton από το Duende School of Ensemble Physical Theater και στο Devised Physical theater στη σχολή της Stella Adler studio of acting στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει στην Δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και στο θέατρο των Αλλαγών το μάθημα του Σωματικού θεάτρου...
Είναι αριστούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου (1996-1999), ενώ έχει σπουδάσει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη σχολή της Ραλλού Μάνου(1993-1996).
Στο Σωματικό θέατρο έχει εκπαιδευτεί πάνω στο σύστημα του John Britton από το Duende School of Ensemble Physical Theater και στο Devised Physical theater στη σχολή της Stella Adler studio of acting στη Νέα Υόρκη.
Διδάσκει στην Δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και στο θέατρο των Αλλαγών το μάθημα του Σωματικού θεάτρου.
Έχει διδάξει στο Ηράκλειο-Κρήτης το μάθημα του ‘’Θεραπευτικού Θεάτρου’’.
Είναι Δασκάλα και Θεραπεύτρια Reiki,( Reiki Master Teacher/Caruna Practitioner), Θεραπεύτρια στο Θεραπευτικό Άγγιγμα Χριστικής Ενέργειας, συντονίστρια Διαλογισμών και Ενεργειακών Αυτοσχεδιασμών.
Το 2019 έκανε την κίνηση της παράστασης «αφορμή Τρωάδες », σε σκηνοθεσία Τάσου Αλατζά
Το 2017 παρουσίσε την πρώτη της προσωπική δουλειά Σωματικού Θεάτρου(σύλληψη-κίνηση-σκηνοθεσία) ‘’Emotions Project’’,στα πλαίσια του Off-Off Athens theater festival στο θέατρο Επι Κολωνώ. Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις: ‘’αφορμή Τρωάδες ‘’, σε σκηνοθεσία Τάσου Αλατζά, «Concrete sphinx and brilliant eyes‘’, σε σκηνοθεσία John Briton," "Ο Τζόνι πήρε το όπλο του’’Johnny Got His Gun, σε σκηνοθεσία Scott Illingworth και Bill Bowers, στο θέατρο της Stella Adler, στη Νέα Υόρκη, «Ανθισμένες Μανόλιες» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη ,«Μύγα Τσετσέ» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα , «Ερωφίλη» σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη , «Ράφτης Κυριών» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, «Βάκχες» σε χορογραφία Κυριάκου Κοσμίδη και σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη ,«Τρωάδες» σε χορογραφία-σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη,«Κόκκινο Βελούδο, Στεγνό Καθάρισμα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη.
Στην τηλεόραση έχει παίξει στις σειρές: «Η ζωή της άλλης » σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη. «Ποιος Μας Πιάνει!» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, «Επτά Θανάσιμες Πεθερές» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πετρινιώτη, «Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου,«Φύγε εσύ, Έλα εσύ» σε σκηνοθεσία Τάκη Μιχαήλ, «Το Κόκκινο Δωμάτιο» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, «Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α.» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, «Τα Μαχαιρώματα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού,«Ρεζερβέ» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, «Ελλάς Το Μεγαλείο Σου» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, «Λευκός Οίκος», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου, «Το Κλειδί» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, «Για Μια Θέση Στον Ήλιο» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου, «Το Καρέ της Ντάμας» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πετρινιώτη.
Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες: «Μια νύχτα στην Αθήνα»σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη ,«Αυστηρώς Κατάλληλο» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, «Μια Υπέροχη Μέρα» σε σκηνοθεσία Ντίνου Μαυροειδη.
Νικολαΐδης Γιάννης
Ο Νικολαίδης Γιάννης αποφοίτησε απο τη Κρατική Σχολή Ορχιστικής Τέχνης το 2002.
Έχει χορέψει με τις σημαντικότερες ομάδες σύγχρονου χορού της χώρας όπως η griffon, Οκτάνα, Ομάδα Εδάφους-Δημήτρη Παπαιωάννου, Λάθος κίνηση, yelp, Πέρσας Σταματοπούλου, Πρόσχημα, Ζήτα, χορευτές καθώς και σε παραγωγές θεάτρου και όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φεστιβαλ Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή και φεστιβαλ του εξωτερικού...
Έχει χορέψει με τις σημαντικότερες ομάδες σύγχρονου χορού της χώρας όπως η griffon, Οκτάνα, Ομάδα Εδάφους- Δημήτρη Παπαιωάννου, Λάθος κίνηση, yelp, Πέρσας Σταματοπούλου, Πρόσχημα, Ζήτα, χορευτές καθώς και σε παραγωγές θεάτρου και όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φεστιβαλ Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή και φεστιβαλ του εξωτερικού.
Επίσης εχει συνεργαστεί με χορογράφους οπως η Αγγελική Στελάτου, Αντώνης Φονιαδάκης, Λία Τσολάκη, Αλεξάνδρα Βάιερσταλ, Ρίκ Νοντίν, Ισίδωρος Σιδέρης, Νατάζα Ζούκα, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου κ.α.
Έχει επιμεληθεί τη κίνηση στη ομάδα θεάτρου blitz, medea eleqtronique κ.α. καθώς και σε τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παναγόπουλος Γιάννης (Υποκριτική/Αυτοσχεδιασμός)
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Καλών Τεχνών): "Σκηνική Πρακτική: Διδακτική και Κοινωνικές Εφαρμογές". Διετέλεσε καλλιτεχνικός επιμελητής στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Special Olympics 2011 στην Αθήνα και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής για τη διεκδίκηση του Μεσολογγίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021.
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Ολύμπια- Μαρία Κάλλας και στο θέατρο Θησείον.
Διετέλεσε καλλιτεχνικός επιμελητής στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Special Olympics 2011 στην Αθήνα και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής για τη διεκδίκηση του Μεσολογγίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021.
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Ολύμπια- Μαρία Κάλλας και στο θέατρο Θησείον. Εργάστηκε ως συνεργάτης σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου στην παράσταση "Ο ορφανός Τζάο", σε σκηνοθεσία του Ουάν Σιαογίν, στο πλαίσιο της διμερούς διακρατικής συμφωνίας των Εθνικών Θεάτρων της Ελλάδας και της Κίνας.
Την περίοδο 2016-2017 σκηνοθέτησε τις παραστάσεις "Θουκυδίδης Δραματικός, Τα περί Πλάταιαν και άλλα δεινά" και "Θουκυδίδης Δραματικός. Πολέμου Ειρωνείες: Τα εν Πύλω και εν Ιθώμη Δράματα" στο πλαίσιο του σπουδαστικού προγράμματος “Θουκυδίδης Δραματικός" το οποίο απευθυνόταν σε σπουδαστές και αποφοίτους Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι παραστάσεις παρουσιάστηκαν στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, στο Φεστιβάλ Αισχυλείων στην Ελευσίνα, στο Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν και στο θέατρο του Ιδρύματος Β.&Μ. Θεοχαράκη.
Από το 2019 διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής - Αυτοσχεδιασμού στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Παπαδοπούλου Τζίνη (Υποκριτική)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου (άριστα) από το Εθνικό Ωδείο. Είναι ιδρυτικό μέλος του χοροθεάτρου Ήρος Άγγελος. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Κ. Τσιάνος, Κ. Ρουγγέρη, Β. Θεοδωρόπουλος, Σ.Α. Ευαγγελάτος, Κ. Δαμάτης, Στ. Λιβαθινός, Τς. Γκραουζίνις, Στ. Τσακίρης, Μ. Μουμούρης, Ρ. Πατεράκη κ.α.
Από το 2014 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου...
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Κ. Τσιάνος, Κ. Ρουγγέρη, Β. Θεοδωρόπουλος, Σ.Α. Ευαγγελάτος, Κ. Δαμάτης, Στ. Λιβαθινός, Τς. Γκραουζίνις, Στ. Τσακίρης, Μ. Μουμούρης, Ρ. Πατεράκη κ.α., στο Εθνικό θέατρο, το Αμφιθέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το θέατρο της οδού Κεφαλληνίας κ.α.
Τον Φεβρουάριο του 2020 έκανε πρεμιέρα με το πρωτότυπο έργο των Παπαθανασίου – Ρέππα Φεγγάρι από χαρτί, (Καίτη) σε σκηνοθεσία των ιδίων στο Εθνικό θέατρο (σκηνή Κοτοπούλη – Ρεξ). Το καλοκαίρι του 2021 συμετείχε στην παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Τραχίνιες (Δηιάνειρα) σε σκηνοθεσία Θωμά Γκαγκά.
Το 2011 ίδρυσαν με τον Γιάννη Μπουραζάνα την ομάδα «Μετά Φόβου» και παρουσίασαν τη Μήδεια μικρού μήκους.
Έχει συμμετάσχει σε κιν/κες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Από το 1994 ασχολείται με το μεταγλωττισμό ξένων σειρών και παιδικών εκπομπών.
Από το 2014 διδάσκει υποκριτική στη δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Παπακωνσταντινου Κώστας (Υποκριτική)
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή ΒΕΑΚΗ το 1996. Παρακολούθησε για έναν χρόνο το θεατρικό εργαστήρι τού Βασίλη Διαμαντόπουλου, και σεμινάρια υποκριτικής με τους Β.Παπαβασιλείου, Γ. Χουβαρδά κ.α. Από το 1999 εργάζεται ως ηθοποιός και από το 2012 ως σκηνοθέτης. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Αμφιθέατρο Σπ.Ευαγγελάτου, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης, Ρόδου, Β.Αιγαίου, το Θέατρο «Σχεδία», τις ομάδες «Νοητή Γραμμή», «Pequod» κ.α. ...
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Αμφιθέατρο Σπ.Ευαγγελάτου, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης, Ρόδου, Β.Αιγαίου, το Θέατρο «Σχεδία», τις ομάδες «Νοητή Γραμμή», «Pequod» κ.α.
Έχει παίξει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Τάσος Ψαράς, Χρήστος Δήμας, Πηγή Δημητρακοπούλου, Αντώνης Τέμπος, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Πάρης Πατσουρίδης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος κ.α.
Ως σκηνοθέτης, έχει πραγματοποιήσει σκηνοθεσίες στο Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δη.Πε.Θε.Κοζάνης και το ελεύθερο θέατρο και έχει σκηνοθετήσει τα έργα «Οι Χαλασοχώρηδες» του Αλ.Παπαδιαμάντη, «Το Ρωμαϊκό Λουτρό» του Στ.Στρατίεβ, «Αυτόχειρ» του Μιχαήλ Μητσάκη, «Μαζώχτρα» του Αργ. Εφταλιώτη, «Το σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα, «Αγγέλα» του Γ.Σεβαστίκογλου, «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» του Γ.Βιζυηνού, «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, Βόυτσεκ του Γκ.Μπύχνερ, «Γάμος» του Μ.Ποντίκα, «Με την Πένα Σπαθί» του Μ.Πιτένη.
Έχει συνεργαστεί σε προγράμματα εφηβικού θεάτρου με το Δη.Θε.Πειραιά και τον Δήμο Αμαρουσίου. Έχει διευθύνει θεατρικά εργαστήρια για εφήβους και ενήλικες και έχει διδάξει υποκριτική σε σεμινάρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.
Το καλοκαίρι του 2017 ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, και συμμετείχε ως ομιλητής στην Ημερίδα που διοργανώθηκε από την ‘Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό φεστιβάλ, με θέμα «διασκευή λογοτεχνικών κειμένων στη σύγχρονη σκηνή». Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ το μάθημα «Δραματοποίηση Λογοτεχνίας». Στον Πειραϊκό Σύνδεσμο διευθύνει (από το 2020) το θεατρικό εργαστήρι εφήβων, και διδάσκει (από το 2018) στη δραματική σχολή το μάθημα της υποκριτικής.
Παπακωνσταντινου Δημήτρης
Πολυχρονιάδης Δημήτρης
Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης είναι αρχιτέκτονας, σκηνογράφος και εικαστικός, απόφοιτος αρχιτεκτονικής και μεταπτυχιακών σπουδών στον αστικό σχεδιασμό (MA Urban Design), του πανεπιστημίου Greenwich στο Λονδίνο καθώς και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ. Έχει σχεδιάσει σκηνικά για παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο Κ.Θ.Β.Ε., στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, στο Θέατρο Τέχνης και αλλού. Διδάσκει σκηνογραφία -ενδυματολογία στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Dimitris Polychroniadis is an architect, set designer and visual artist with a BA and Diploma of architecture as well as an MA of Urban Design at the University of Greenwich, London. Furthermore, he has acquired an MFA at the Athens School of Fine Arts (ASKT). He has worked for productions of the Greek National Theater, The Greek National Opera, Athens & Epidaurus Festival, The State Theater of Northern Greece, Michael Cacoyannis Foundation, Thechnis (Art Theater) and Thission Theater, in collaboration with renowned Greek directors. He teaches scenography & costume design at the drama school of the Piraeus Association. As an artist he has held two solo exhibitions and has participated in a number of group exhibitions, in Greece and abroad.
Πούλου Αγγελική
Πρίφτης Αλέξης (Μουσική & τραγούδι)
Σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίδοσης (Special Award for Artistic Achievement) από τον πρόεδρο του κολλεγίου Dr. John S. Bailey. Ασχολείται με όλο το φάσμα της μουσικής για το θέατρο: Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Διεύθυνση
Ορχήστρας, Μουσική Παραγωγή, Μουσική Διδασκαλία & Επιμέλεια. Έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις, ως ενορχηστρωτής και Διευθυντής Ορχήστρας στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας - Παλλάς, Badminton, Πάνθεον, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις, ως ενορχηστρωτής και Διευθυντής Ορχήστρας στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας - Παλλάς, Badminton, Πάνθεον, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ως μαέστρος συνεργάστηκε µε την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Orchestra Project του συγκροτήματος «Κίτρινα Ποδήλατα» (Σεπτέμβριος 2017) και ως ενορχηστρωτής διασκεύασε – και ενορχήστρωσε - τα έργα Symphonic Abba και Christmas Rhapsody που παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης και στο Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
Έχει διευθύνει την Miscolc Symphonic Orchestra στην παράσταση Disney in Concert (Οκτώβριος 2017) και τη Φιλαρµόνια Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών στην παράσταση Μαρινέλλα, ο Μύθος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φεβρουάριος 2020).
Ενορχηστρώσεις ή/και Διεύθυνση Ορχήστρας στις παραστάσεις: Tell Me On A Sunday (2019), Cats (2018), Cabaret (2018), Evita (2017), Sweet Charity (2016), Victor Victoria (2016), Nine (2015), Ο Βιολιστής στη Στέγη (2015), Priscilla, Queen of the Desert (2014), Sugar (2013), Chicago (2012), Μαρινέλλα – το Μιούζικαλ (2010, 2011), Το Κλουβί µε τις Τρελές (2009), Δύο Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί (2007), The Full Monty (2002), Ο Βασιλιάς Κι Εγώ (2001), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (2000), και τις παραστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Song and Dance (1998) και Jesus Christ Superstar (1997).
Μουσική Επιμέλεια ή/και Διδ/λία τραγουδιών στις παραστάσεις: Ζορμπάς (2017), Η Πέτρα Του Βορρά (2015), Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα (2014) Ψύλλοι στ’ Αυτιά (2013), Αχ! Αυτά Τα Φαντάσματα (2012), Μια Τρελή Τρελή Σαραντάρα (2012), Όρνιθες (2012 - Μουσική Μάνου Χατζιδάκι), Γυναίκες Στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης (2011), Με Τα Παιδιά Της Πιάτσας Κ.Θ.Β.Ε. (2010), Κορίτσια Ημερολογίου (2009), Ελένη (2008), Μήδεια του Μπόστ (2007 – Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής), Ο Μυστηριώδης Mr. Love (2005).
Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει τις όπερες του Νίκου Καρβέλα Δαίμονες (2013) και Οι Καμπάνες του Edelweiss (2015) µε πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση.
Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου µε βαθμό άριστα παμψηφεί και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree College).
“Master Class On Broadway Orchestration”µε καθηγητή τον -τρεις φορές υποψήφιο για το βραβείο Tony – Larry Blank.
Σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος τιμήθηκε µε το Ειδικό Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίδοσης (Special Award for Artistic Achievement) από τον πρόεδρο του κολλεγίου Dr. John S. Bailey.
Σίσκου Έλσα
Ξεκίνησε χορό στην ηλικία των 4 ακολουθώντας το σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού ( Royal Academy of Dance) και του Imperial Society of Teachers of Training. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το 2013 από την Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία του Α.Π.Θ. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, δίδαξε κινησιολογία στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Ίασμος»...
Σταμίδου Ελένη (Τεχνική της φωνής & του τραγουδιού)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μονωδία στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη της Κικής Μορφονιού, αποφοιτώντας με άριστα παμψηφεί και διάκριση. Συνέχισε σπουδές με τους Φραγκίσκο Βουτσίνο, Κώστα Πασχάλη, Βαρβάρα Γκαβάκου, Roberto Coviello και Barbara Bonney. Παράλληλα, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η συνεργασία της με την ΕΛΣ ξεκίνησε το 1995.
Η Ελένη Σταμίδου διδάσκει κλασικό και σύγχρονο τραγουδι στα Εθνικα Ωδεία Καλλιπολης και Καλλιθέας, στο Ωδειο Παλαιού Φαλήρου, και στην Δραματική Σχολή και το Ωδειο του Πειραϊκού Συνδέσμου...
Παράλληλα, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η συνεργασία της με την ΕΛΣ ξεκίνησε το 1995. Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους: Φιορντιλίτζι [Έτσι κάνουν όλες/Cosi fan tutte], Παπαγκένα [Ο μαγικός αυλός/Die Zauberflöte], Πόλυ [Η όπερα της πεντάρας/Die Dreigroschenoper], Κατερίνα και Λίλλυ [Φίλησέ με, Καίτη/Kiss me Kate], όπως και ρόλους στις παραγωγές: Ντον Τζοβάνι [Don Giovanni], Η Σταχτοπούτα [La cenerentola], Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας [Un capello di paglia di Firenze], Ρέα, Κάρμεν [Carmen], Η εύθυμη χήρα [Die lustige Witwe].
Ως βασικό στέλεχος της Νέας Σκηνής της ΕΛΣ, από το 2000, πρωταγωνίστησε στις παραγωγές: Οι απάχηδες των Αθηνών, Το φιόρο του Λεβάντε, Το κορίτσι της γειτονιάς, Ο γενικός γραμματέας, Ο βαφτιστικός, Χριστίνα.
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικο θέατρο στην όπερα ‘Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στον Κατά φαντασίαν ασθενή [Le Malade imaginaire] του Μολιέρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η χορογράφος Μαρία Χορς την επέλεξε για ιέρεια στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για δυο συνεχείς Ολυμπιάδες.
Συνεργάστηκε με την ορχήστρα Καμεράτα στις παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών “Πυλάδης”, “Company”, “West Side Story”, “Βαφτιστικός”.
Ασχολείται με την σύνθεση, και πρόσφατα κυκλοφόρησε το προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “ELENI”.
Η Ελένη Σταμίδου διδάσκει κλασικό και σύγχρονο τραγουδι στα Εθνικα Ωδεία Καλλιπολης και Καλλιθέας, στο Ωδειο Παλαιού Φαλήρου, και στην Δραματική Σχολή και το Ωδειο του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Στόλλας Γιάννης (Υποκριτική)
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από την Πρότυπη Σχολή Πατρών. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1990-1993). Από το 2014 διδάσκει Υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου...
Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1990-1993).
Από το 2014 διδάσκει Υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, Λάρισας, Κέρκυρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , τα περισσότερα Αθηναϊκά Θέατρα και τους σκηνοθέτες Κ. Τσιάνο, Ν. Μαστοράκη, , Μ. Λυμπεροπούλου ,Γ. Μπέζο, Π. Βασιλόπουλο, Σ. Φασουλή, Κ. Φοντούκη, Θ. Εσπίριτου, Κ. Ρουγγέρη, Ν. Αρμάο , Θ.Μουμουλίδη, Β. Θεοδωρόπουλο, Β. Νικολαίδη, Θ. Θεολόγη, Γ. Ρήγα, Κ. Καστανά , Ζ. Λασάλ, Φ. Μπουντούρογλου, Γ. Θεοδοσιάδη, Χ. Σπηλιώτη, Β.Βολιώτη, Ρ. Οικονομίδου, Γ. Κακλέα, Κ. Μαρκουλάκη, Χ. Δήμα, Σ.Θεοδωράτου, Ν. Κουτελιδάκη , Γ. Εμιρζά κ.α.
Τζαμαργιάς Τάκης (Υποκριτική)
Χιώτη Αργυρώ (Υποκριτική)
H Αργυρώ Χιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται στην Ελλάδα και τη Γαλλία σαν σκηνοθέτις και ηθοποιός. Το 2005 συν-ίδρυσε την θεατρική ομάδα VASISTAS. Αναζητά σκηνικές φόρμες που στρέφονται προς την ποίηση, με έντονη χορικότητα και σωματικότητα, δημιουργώντας συχνά μουσικές χορογραφίες σε παρόντα χρόνο, με θέμα τον άνθρωπο και τον τρόπο που υπάρχει μέσα σε συγκεκριμένα κοινωνικά πλαίσια...
Χούρσογλου Περικλής (Υποκριτική στην κάμερα & Ιστορία κινηματογράφου)
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Μαθηματικά και Σκηνοθεσία. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα σε σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, κυρίως δίπλα στον Παντελή Βούλγαρη. Διδάσκει “Σκηνοθεσία Κινηματογράφου” στο Τμήμα Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ. Και το μάθημα «Υποκριτική στην κάμερα» στη Δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου...
Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα σε σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, κυρίως δίπλα στον Παντελή Βούλγαρη.
Έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει 2 μικρού μήκους ταινίες, 1 τηλεταινία, και 4 μεγάλου μήκους, ενώ προετοιμάζει τη μεγάλου μήκους ταινία, “Εξέλιξη”. Το 2011 έγραψε και σκηνοθέτησε τη σειρά ντοκιμαντέρ, “Συνάντησα ευτυχισμένους μαστόρους”.
Διδάσκει “Σκηνοθεσία Κινηματογράφου” στο Τμήμα Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ. Και το μάθημα «Υποκριτική στην κάμερα» στη Δραματική σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.